HIKVISION – Intel·ligència Artificial | Fiabilitat i precisió en el control d’aforaments

Un element clau per aconseguir el distanciament social és establir un límit d’aforament en els establiments. Resulta imprescindible instal·lar de sistemes de comptatge de persones.

Control d’aforament | la necessitat d’evitar aglomeracions
La autoritats sanitàries ja ens han donat un protocol d’actuació davant de la noves amenaces extremant les mesures de neteja, higienització i desinfecció tant de les persones com dels establiments, oficines, estris i de distanciament personal.

El procés de desescalada i la nova normalitat a la qual ens enfrontarem en un futur a curt i mig termini fa necessari que la major part de les empreses s’hagin d’instal·lar nous sistemes de seguretat per garantir una activitat segura: càmeres termogràfiques de detecció i control de la temperatura, control d’accés per reconeixement facial amb detecció de mascareta i sistemes de control d’aforament molt sofisticats que permeten mesurar i controlar en temps real l’aforament d’un recinte per garantir la distància mínima recomanada entre les persones. Per a tots aquestes mesures de seguretat que garanteixin la posada en marxa de l’activitat comercial la tecnologia s’ha convertit en un gran aliat.
Evitar aglomeracions és ja una necessitat de salut pública, per tant el nombre de clients, visitants, alumnes o treballadors que accedeixin a locals, establiments, empreses o fàbriques haurà d’estar per sota dels percentatges límit marcats en cadascuna de les fases de desescalada. El control d’accés a l’entrada i sortida de qualsevol establiment es convertirà en alguna cosa imprescindible per garantir la seguretat sanitària, no només dels assistents sinó a nivell global. Per això, a l’ús de mascaretes, gels desinfectants, guants i a el distanciament social es sumarà el control de temperatura i el control d’aforament per reduir el risc de contagi.

Àrees d'aplicació per als sistemes de control d'aforament multiaccés

Els sistemes de comptatge de persones són ja solucions accessibles, fàcils de manejar i molt precises, permetent controlar en temps real el nombre de persones que entren i surten, fins i tot amb repeticions de la mateixa persona a el passar diverses vegades pel detector o diversos accessos simultàniament . Tot això es registra, parametritza i analitza de forma autònoma, gravant-se o mostrant-se de forma ràpida i intuïtiva a

monitors o dispositius mòbils, fent possible un control d’accés sofisticat mitjançant l’activació d’alarmes, tancaments, avisos per veu o imatge de la necessitat de esperar si l’aforament està complet. Tots aquests sistemes són de gran utilitat en superfícies com: supermercats, centres comercials, estacions, museus, hospitals, aeroports, fàbriques, centres educatius, sales de joc, restaurants, hotels, farmàcies, gimnasos, centres de reunió o treball, residències, biblioteques , centres culturals, pavellons i estadis esportius, sales de cinema, teatres, parcs d’atraccions o discoteques.

Noves solucions per al recompte de persones i el control i gestió d’aforament

HIKVISION, líder en la indústria de la seguretat, llança noves solucions per al control d’aforament, que permetran als establiments de qualsevol tipologia, prevenir un excés d’aforament a les seves instal·lacions. Per a això, presenta diferents models de càmeres de comptatge, capaços de registrar el nombre de persones que entren i surten d’un establiment en temps real.

Les càmeres de doble lent, capaços d’oferir imatges riques en detall, compten amb visió estereoscòpica en 3D i algoritmes de deep learning que aporten una major precisió de comptatge, sent capaços de detectar a diverses persones passant a el mateix temps, discriminar entre límits d’altura i filtrar elements que no són rellevants com puguin ser maletes o altres embalums, efectes de contrallum, ombres, etc. Compten a més amb la funció d’alarma quan es detecta, per exemple, que algú altera el flux normal tractant d’accedir per una porta de sortida. Per la seva banda, les noves càmeres de comptatge amb lent única aporten un excel·lent rendiment fins i tot en llocs amb poca il·luminació gràcies a la seva tecnologia DarkFighter, i funcionalitats avançades com: Reconeixement facial i anàlisi d’atributs amb captura de cara, comparació i analítica; Protecció perimetral per reduir falses alarmes; Exclusió d’empleats de el local; Detecció de casc; Gestió de cua, detectat el nombre de persones i el temps d’espera en cua, etc. Aquests nous models permeten una posició frontal, sense necessitat de realitzar el muntatge zenital habitual. Així com la visualització d’aforament disponible en temps real i recordatori perquè els clients puguin saber que han d’entrar o esperar fora fins que surti algú i desaparegui la limitació. Aquestes càmeres tenen algoritmes intel·ligent que detecten a una persona i el sentit de marxa de la mateixa, per la qual cosa es comptabilitzen tant les entrades com les sortides, discriminant quan una persona ha accedit per segona vegada, mostrant un sol registre. Per poder abordar qualsevol tipus d’escenari i model, la solució incorpora una àmplia gamma de gravadors, a més del programari HikCentral Professional, per a una gestió centralitzada, permetent saber en tot moment el nombre de persones que es troben dins de l’establiment, i rebre alarmes quan s’excedeix el límit d’aforament que prèviament s’ha definit.

Una inversió clau a curt i mig termini i molt útil per a un futur normalitzat.

És molt probable que en els pròxims mesos tant les empreses com les entitats públiques es vegin obligades a complir normatives per limitar el nombre de persones que es trobin en els seus establiments. A més, per descomptat de la importància de la protecció de clients i empleats davant la pandèmia, en part encara desconeguda, però de la qual sabem que el compliment d’una distància mínima de seguretat aconsegueix reduir el risc de contagi. Per això, la inversió ara sembla imprescindible, però un cop passada aquesta situació “temporal”, tots aquests nous sistemes portaran noves oportunitats a el sector comercial per realitzar estudis de caràcter estadístic per tal d’analitzar l’afluència de públic, horaris, els resultats de certes campanyes, etc. Repercussió comercial en cadascuna de les fases de desescalada Només a títol informatiu, sense dates definides i sent tot molt dependent de com evolucioni la situació a cada comunitat autònoma Fase 0 – Preparació de tots els locals públics amb mesures de protecció. Fase 1 – Obertura de comerç excepte centres comercials, obertura restauració amb un 30% d’ocupació en terrasses, obertura d’hotels i allotjaments turístics amb zones comuns tancades, locals de culte a un 30% de la seva capacitat i obertura de centres d’alt rendiment esportiu . Fase 2 – Obertura d’interior de locals a 30% del seu aforament, obertura excepcional de centres escolars per a classes de reforç o selectivitat, cinemes, teatres i similars a un 30% del seu aforament, equipaments culturals a un 30% del seu aforament, si és en exterior màxim 400 persones assegudes, llocs de culte a un 50% de la seva capacitat. Fase 3 – Obertura de centres comercials a un 50% de la seva capacitat i a dos mestres de distància entre clients. Major aforament en restauració mantenint les distàncies de seguretat.